Over mij

Mijn naam is Hannelore Verheijen, moeder van twee zoons, vriendin van een ontzettend lieve man en trotse onderneemster in mijn Praktijk voor Balans, Healing en Massage: Op Eigen Kracht.

Van Hoogsensitief kind, via 12 jaar bedrijfsleven, naar alles Op Eigen Kracht
Als kind voelde ik al dat ik anders was, maar wat dat anders was, dat wist ik niet. Ik was vooral bezig met kind zijn, ontdekken en goed zijn voor anderen. Gevoelig dat was ik toen al, soms beantwoordde ik een niet-gestelde vraag. Raar, maar voor mij gewoon.

Na de basisschool ging ik onbevangen naar de middelbare school. Ineens werd ik enorm gepest,
waarom dat was, geen idee. Het raakte me enorm diep, alsof gewoon jezelf zijn niet genoeg was. Terwijl dat toch het mooiste is wat er is? Als ik nu terugkijk, dan snap ik het wel. Ik voelde als Hoog Sensitief Persoon (HSP) veel meer, en ja dan ben je soms anders.

Na mijn HBO opleiding ben ik gaan werken als accountmanager bij ING. Ik deed mijn werk prima, maar bijna iedere dag vroeg ik me af: wat moet ik nu echt doen? Waarvoor ben ik hier nu echt? Die vraag bleef me bezighouden. Ondertussen deed ik enorm mijn best om het beste resultaat uit mezelf te halen. Maar met iedere reorganisatie of verandering kwam ik met een burn-out thuis te zitten.

En ineens was er dat moment bij de masseur. Ik besloot haar spontaan, omdat ze wat vermoeid was, wat energie te sturen. Ze vroeg me: “Hannelore, wat doe jij nu?” Ik had eigenlijk geen idee, maar op dat moment ontdekte ik waarvoor ik was. Het voelde als eindelijk thuiskomen. Daar is Op Eigen Kracht begonnen.

Na dit moment ben ik me verder intuïtief gaan ontwikkelen. En toen ik die stappen had ingezet, was er echt geen houden meer aan….

Visie en werkwijze

De naam van mijn praktijk is waar ik voor sta.

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen Op Eigen Kracht in staat is om zijn of haar lichaam in balans te brengen. Ik geloof dat iedereen een groot zelfherstellend vermogen in zich heeft. Als we ter wereld komen weet ons hele lichaam hoe het zichzelf moet voeden en voorzien van alles. Helemaal vanzelf. Onze energie stroomt daar waar die nodig is.

In de loop der jaren bouwen we allemaal bewust of onbewust een rugzakje op. In dat rugzakje stoppen we van alles: zorgen over werk, geld, kinderen of wat je ook maar dwars kan zitten. Zo’n rugzakje kan de natuurlijke stroom van energie blokkeren. Processen in ons lichaam die vanzelf zouden gaan, doen dat dan niet meer. Ons dagelijks leven is vaak overvol. Het kan dan lastig zijn los te komen van spanning of stress en alles wat daaruit voortvloeit.

Ik help jou daar graag bij.